Tuzla Guitar Week Dobrodošli...

Tuzla Guitar Week / Sedmica gitare Tuzla nastaje iz petogodišnjeg iskustva organizacije i vođenja Ljetne škole gitare “PrSt” na Zlači te iz potrebe da se gitaristima pruži prilika da preko ljeta i školskog raspusta rade sa vrhunskim profesorima gitare iz Europe i svijeta. Ciljna grupa su učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola, studenata te svih onih koji se gitarom bave iz hobija te bi svoje sviranje gitare željeli usavršiti.

Ovogodišnja Sedmica gitare Tuzla će se održati u periodu od 31.07. do 06.08. u sklopu koje su planirana četiri koncerta, intenzivni masterklasi u vidu individualne i grupne nastave, svakodnevno jutarnje skupno vježbanje te slobodne aktivnosti.

Predavači za klasičnu gitaru su:

  • Sanel Redžić (BiH, Njemačka) – HfM “Franz Liszt” Weimar, Universität Erfurt
  • Istvan Römer (Hrvatska) – Muzička akademija Zagreb
  • Tal Hurwitz (Izrael, Njemačka, Poljska) – slobodni umjetnik
  • Đani Šehu (BiH) – Muzička akademija Sarajevo
  • Elvis Sivčević (BiH) – Srednja muzička škola Tuzla

Pored klasične gitare odlučili smo se ići i korak dalje te ponuditi nastavu električne i akustične gitare koju će voditi vrhunski ekspert na ovom polju Muris Varajić (BiH).

Na trećem koncertu, koji će se održati 04. augusta, odlučili smo pozvati i dvije umjetnice van gitarskog svijeta koje će nam se pridružiti na “Večeri kamerne muzike”:

  • Vedranu Šimić (BiH, Hrvatska) solo pjevačicu te
  • Andreu Nikolić (BiH, Hrvatska, Austrija), violinisticu

Paketi...

Učesnicima Tuzla Guitar Weeka na raspolaganju stoji renovirani dio Hotela Tuzla – Garden Hotel Tuzla.

  • Cijena paketa u kojem su uračunati smještaj u dvokrevetnoj sobi sa doručkom te najmanje šest individualnih časova sa predavačima iznosi 490 BAM ili 250 Eura.
  • Cijena paketa u kojem su uračunati smještaj u jednokrevetnoj sobi sa doručkom te najmanje šest individualnih časova sa predavačima iznosi 630 BAM ili 320 Eura.
  • Cijena u kojoj je uključena samo nastava bez smještaja iznosi 195 BAM ili 100 Eura.

Za učesnike do 13 godina cijena paketa, u koji je uključen smještaj u dvokrevetnim sobama sa doručkom te najmanje 6 časova, iznosi 340 BAM ili 175 Eura.

Lokacije

Koncerti će se održati u novoizgrađenom Hrvatskom kulturnom centru Tuzla a nastava u Domu Mladih te Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla.

Registracija

Registracija učesnika je planirana za 31.07.2022. godine u periodu od 15:00-18:00 sati u Tuzli (učesnici će biti naknadno obavješteni o mjestu).

Rok za prijave je 15.07.2022. a broj mjesta je ograničen.

Za sva dodatna pitanja obratite se na email adresu: [email protected]

Radujemo se susretu!

Dragi učesnici, draga publiko!

Dobrodošli u Tuzlu na Tuzla Guitar Week! Nadam se da ćete se u mom gradu osjećati lijepo i da ćete ponijeti nova znanja i lijepa iskustva svojim kućama.

Sanel Redžić

TUZLA GUITAR WEEK Pozvani umjetnici

Vedrana Simić

Solo pjevanje